Dédike

:)

Kommentek:

  • margit2: BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT! :-) (2015.05.11. 08:34) 2015 jan. 19
  • Aloha3: :-( Nyugodjon békében! További szép estét, jó hetet kívánok neked Dédike! :-) (2015.01.19. 18:50) 2015 január 12
  • Dédike: Igen, mindenki siratja a régit. Ez nem egy jó konstrukció! (2015.01.11. 03:01) 2015. I. 2.
  • Turmixoló: Majd mennek ismét. Így év végére nagyon letud amortizálódni az ember, mindent jobban a szívére ves... (2015.01.03. 16:56) XII,29.
  • ToPa: :) Hát földrajzilag itthon épp.. Blogilag: lucikaya.blogspot.hu/ meg itt.. De ott vagyok mondj... (2014.12.31. 11:22) XII. 28. VASÁRNAP.

Látogatók:

***
Flag Counter

Címkék

2010.02.08. 10:37 pitypangoss

Egy kis puliszka ebédre.
Most tejbe főztem, és házi barack lekvárra, tálalom.
Aki szereti jöjjön!

15 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://evimamika.blog.hu/api/trackback/id/tr696020014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tündérszirmok 2010.02.08. 13:26:10

Még nem ettem, de kukoricadarám az van, úgyhogy lehet hogy megpróbálkozom vele én is. :D

Tündérszirmok 2010.02.08. 13:26:55

Ja, szép színe van a lekvárodnak! Mivel tetted színtartóssá? Van benne citromlé?

Dédike 2010.02.08. 14:10:08

Ha alőző nap lehéjjazod, lecukrozod, és másnap kis adagokban nagy lágon gyorsan elforralod a habját, ilyen szép világos marad. Ha a cukor túl van főzve benne, akkor karamallizálódik, és sötét lesz. Ez a valóságban most is olyan színű, mint a fáról szedett érett gyümölcs. Gyakorlat...............

kerimama 2010.02.08. 14:27:54

Talán 1x ettem életemben,azt is ezer éve! De én mintha sósan ettem volna... Jól néz ki

Barbara 2010.02.08. 15:11:55

Nem ismerem a puliszkát, még nem ettem... Itt a képen jól néz ki :P

Dédike 2010.02.08. 16:00:13

Barbara: végül is ez tejbegríz, csak nem búza, hanem kukorica darával. Vigyázni kell, mert a kukorica magában is éde. Az igazi puliszka vízben fő, sós, és lehet dara, de inkább liszt.

Dédike 2010.02.08. 16:01:21

Sósan juhturóval, vagy sült hagymával eszik.

kata... 2010.02.08. 16:56:24

Szerintem én nem szeretem:(

Dédike 2010.02.08. 17:36:29

Kata a háború után ez volt a csemege. Nekünk sok lekvár el volt ásva, így finom volt, de sokaknak, még a kukoricát is be kellett osztani. Ti nem éltetek meg olyant, hogy mi az a "NINCS" !

iluska 2010.02.08. 19:34:19

Sosem ettem ilyet, lehet kapni kukoricadarát? %eek% Ha nem is annyira és a háború miatt, de én bizony megéltem a nincset, volt idő amikor mustáros kenyeret ettünk otthon mert apám elitta az összes pénzt.

Klarissz 2010.02.08. 20:18:17

Sosem ettem még, de megkóstolnám! Jól néz ki...

cincimama 2010.02.08. 20:24:34

Jaj, de gyönyörűségesen guszta!!! Nyammm.

Dédike 2010.02.09. 07:21:13

Iluska: Én most a tescoból hoztam, a lisz kilós, a dara 1/2 kilós kiszerelésben kapható. Nem éppen olcsó dolog, de egészséges. Akár pörkölthöz is jó köretnek.

iluska 2010.02.10. 18:28:23

A rizsek körül van ez a dara? Kukoricalisztet szoktam néha használni, az is jó drága.

Dédike 2010.02.11. 13:53:27

Iluska . A liszt mellett volt
süti beállítások módosítása