Ha alőző nap lehéjjazod, lecukrozod, és másnap kis adagokban nagy lágon gyorsan elforralod a habját, ilyen szép világos marad.
Ha a cukor túl van főzve benne, akkor karamallizálódik, és sötét lesz.
Ez a valóságban most is olyan színű, mint a fáról szedett érett gyümölcs.
Gyakorlat...............
Barbara:
végül is ez tejbegríz, csak nem búza, hanem kukorica darával. Vigyázni kell, mert a kukorica magában is éde.
Az igazi puliszka vízben fő, sós, és lehet dara, de inkább liszt.
Kata a háború után ez volt a csemege. Nekünk sok lekvár el volt ásva, így finom volt, de sokaknak, még a kukoricát is be kellett osztani.
Ti nem éltetek meg olyant, hogy mi az a "NINCS" !
Sosem ettem ilyet, lehet kapni kukoricadarát? %eek%
Ha nem is annyira és a háború miatt, de én bizony megéltem a nincset, volt idő amikor mustáros kenyeret ettünk otthon mert apám elitta az összes pénzt.
Iluska:
Én most a tescoból hoztam, a lisz kilós, a dara 1/2 kilós kiszerelésben kapható.
Nem éppen olcsó dolog, de egészséges.
Akár pörkölthöz is jó köretnek.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Tündérszirmok 2010.02.08. 13:26:10
Tündérszirmok 2010.02.08. 13:26:55
Dédike 2010.02.08. 14:10:08
kerimama 2010.02.08. 14:27:54
Barbara 2010.02.08. 15:11:55
Dédike 2010.02.08. 16:00:13
Dédike 2010.02.08. 16:01:21
kata... 2010.02.08. 16:56:24
Dédike 2010.02.08. 17:36:29
iluska 2010.02.08. 19:34:19
Klarissz 2010.02.08. 20:18:17
cincimama 2010.02.08. 20:24:34
Dédike 2010.02.09. 07:21:13
iluska 2010.02.10. 18:28:23
Dédike 2010.02.11. 13:53:27