Dédike

:)

Kommentek:

  • margit2: BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT! :-) (2015.05.11. 08:34) 2015 jan. 19
  • Aloha3: :-( Nyugodjon békében! További szép estét, jó hetet kívánok neked Dédike! :-) (2015.01.19. 18:50) 2015 január 12
  • Dédike: Igen, mindenki siratja a régit. Ez nem egy jó konstrukció! (2015.01.11. 03:01) 2015. I. 2.
  • Turmixoló: Majd mennek ismét. Így év végére nagyon letud amortizálódni az ember, mindent jobban a szívére ves... (2015.01.03. 16:56) XII,29.
  • ToPa: :) Hát földrajzilag itthon épp.. Blogilag: lucikaya.blogspot.hu/ meg itt.. De ott vagyok mondj... (2014.12.31. 11:22) XII. 28. VASÁRNAP.

Látogatók:

***
Flag Counter

Címkék

2009.02.10. 13:03 pitypangoss

Teljes méretű kép megtekintése

 

 

 

Tegnap vettem egy csoda szép friss kínai kelt

Ma a rakott krumplihoz pár leveléből salátát készítettem. Ugya úgy mint a fejes salátánál, só cukor ,ecet, oliva olaj, hidegen leöntve.

Várton felül izlett.

Kérelem hozzátok:

Aki főzi, használja az étrendjébe, jó lenne ha megosztaná velem hogyan készíti.

Szeretném kipróbálni, mert ez még a megfizethető zőldségek közé tartozik.

Előre is kőszönöm:

                     DÉDIKE

 

22 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://evimamika.blog.hu/api/trackback/id/tr266020804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thalia 2009.02.10. 14:17:46

Dédike, itt az én káposzta-receptem, kelkáposztával finom, de egyszer anyukám már kína kelből is csinálta, az is ugyanolyan jó volt, csak jó nagy levelek kellenek hozzá… Hozzávalók: 8 szép nagy kelkáposztalevél, 2 dl sűrű tejföl, 1 db tojás, 10 dkg reszelt sajt, 2 gerezd fokhagyma 1 mokkáskanál pirospaprika, só, törött bors ízlés szerint Elkészítés: A kelkáposztaleveleket megmossuk, lecsöpögtetjük, és forrásban lévő vízbe tesszük. Az újraforrástól számított öt percig főzzük, ezután leszűrjük, és hagyjuk megszikkadni. Közben a reszelt sajtot, a nyers tojást és a tejfölt összekeverjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd kevés sóval és borssal fűszerezzük. Egy-egy kiterített kelkáposztalevelet bekenünk a sajtos-tojásos krémmel, és úgy csavarjuk fel, mint a palacsintát szokás. A„kelkáposztapalacsintákat” bepanírozzuk és forró olajban óvatosan, 5-6 perc alatt megsütjük. Az eredeti receptben van köménymag is, de én azt nem szeretem, így mi mindig kihagyjuk…Lightosabb verziója, ha nem panírozzuk, hanem csak úgy á la nature kisütjük, de szerintem panírral finomabb…Hidegen és melegen is nagyon jó, mi melegen szoktuk enni rizibizivel vagy krumplipürével…

iluska 2009.02.10. 15:12:41

Még sosem vettem ilyet, nem tudom mit kell vele kezdeni. De majd most... :)

Szkupika 2009.02.10. 15:54:14

Dédike! Akkor jó recepgyűjtést kívánok....Sajnos én nem tudok nekd ebben segtíeni, de nagyon szeretnék pedig, de én nem vagyok egy nagy főzős...viszont amit thalia írt az nagyon érdekes...:D További jó egészséget és szép estét!

dédike 2009.02.10. 16:57:35

Thália Válaszoltam is rá, hogy kipróbálom, metr tetszik. Meg is jelent a komment, most meg nincs meg. Ezt nem értem, de ma már harmadszor fordul elő, hogy eltűnik Mi van ilyenkor????

Manólány 2009.02.10. 17:49:45

Gázzzz Dédike, GÁZZZZ......:)

dédike 2009.02.10. 17:50:56

Itt volt Manólány.

Dóri 2009.02.10. 20:49:12

Rakott kínai kel 1 fej kínai kel, 1/2 kg sertéscomb/ más ami van hús, 30 dkg rizs, 2pohár tejföl, só, bors, pirospaprika, Vegeta. A leveleire szedett és megmosott kínai kelt a forrástól számított 5 percig főzzük. Ugyanígy előre megfőzzük a rizst is. Kiolajozott tepsi alját kibéleljük a kínai kel felével, erre tesszük a tölteléket. Töltelék: a megfőzött rizshez hozzáadjuk a darált húst, sóval, borssal és pirospaprikával ízesítjük. Majd a töltelék tetejére borítjuk a kellevelek másik felét. A tejfölben elkeverjük a Vegetát és ezzel locsoljuk még sütés előtt, majd sütés közben legalább kétszer a rakott kínai kelt. • Kínai kel párizsiasan 1 fej kínai kel, 3 db tojás, liszt, só. A kínai kelt megmossuk és leveleire szedjük. A tojásokhoz kevés lisztet teszünk, megsózzuk és ebbe mártjuk a leveleket. Forró olajban vagy zsírban hirtelen kisütjük.

dédike 2009.02.10. 21:18:21

Köszi Dóri.

cinci 2009.02.10. 22:00:35

Dédike Én sajnos nem tudok recepteket,de a Tháliáé nekem is tetszik. Én ma rakott kelt is csináltam,de hagyományos magyarból...:)

Thalia 2009.02.11. 05:46:24

Örülök, ha tetszik, télleg próbáljátok ki egyszer...én mindig anyummal csináltatom, mert nem szeretek töketlenkedni a főzéssel, félek, hogy túlfőzöm...utoljára szilveszterre csinált nekünk (én meg cserébe hidegtálat vittem neki sült hússal) és Újévre a párommal benyomtunk vagy 8 darabot...:)

Szkupika 2009.02.11. 06:36:25

Hogy vagy ma Dédike? Nem érzem, hogy vagy? Olyan nem is tudom, kicsit kedvetlennek érezlek...bár tévedjek...az lenne a legjobb!

Thalia 2009.02.11. 07:14:11

Clever blooger díj Nálam Neked!

dédike 2009.02.11. 08:17:00

Szkupika Kicsit igazad van. az idő nagyon befolyásol, és esik és hideg van, és nyügös vagyok, és és és .....

dédike 2009.02.11. 08:18:28

Drága Tháliám Köszönöm. nem lett lett volna aki jobban megérdemli?megyek és ha sikerűl elhozom.

Ildikó61 2009.02.11. 08:22:22

Szia Dédike! A kínai kelt én is nagyon szeretem, főzeléknek főzöm, mint a kelkáposztát. Sokat gondoltam Rád, volt egy olyan idős szobatársam, mint Te, s olyan jókat beszélgettünk, meghallgattam a tanácsait, hisz ő több tapasztalattal rendelkezik. Szegénykém nagyon depressziós volt, küldték is az idegre, de én kirángattam minden nap pár órára, s nevetett!

dédike 2009.02.11. 08:26:19

Cinci Szerintem érdemes kipróbálni, nem fúj ugy fel mint a magyar. Föleg nézz utána az interneten, hogy miket tartalmaz. Nagy szüksége ven rá a szervezetnek.

dédike 2009.02.11. 09:03:50

Néha jöhetnél hozzám is. Én is le tudok süllyedni a mélybe rendesen, de nekem a magány az okozója. Mostanában, hogy vagytok, sokat segítetek nekem. Jó ötlet volt Manólánytól...........

kata... 2009.02.11. 13:52:02

még sosem vettem,nagyon konzervatívan főzök,sajnos.Az újdonságoktól vonakodok.. Az itt leírtak viszont jól hangzanak,Thaliaé is,és Dórié is.. Jó étvágyat!!!

N0r1 2009.02.11. 17:13:06

Szép napot Dédike.

cinci 2009.02.11. 21:48:38

Dédike Remélem jobb a hangulatod....gondolj arra,h ezután csak jönnie kell a jobb időnek.

Thalia 2009.02.12. 05:41:45

Szia Dédike, tegnap megint olyan hideg volt, de legalább nem esett semmmi...már egyre nehezebben viselem én is...:(

Ildikó61 2009.02.14. 19:28:49

Dédike! A magány elviselhetetlen. De sokszor akkor is magányosak vagyunk, ha van mellettünk valaki. :-( Azt mondta ez a beteg-társ, hallgassak rá, még fiatal vagyok, keressem a boldogságot, ne maradjak egyedül, ő is ettől beteg,
süti beállítások módosítása