Na a kínai kel:
A TV-ben láttam egy kóreai gasztróműsorban, és elgondolkotatott, hogy mi miért is nem alkalmazzuk. Nálunk nehezen termeszthető, nekem rögtön felmagzik, és nem borul be. Hűvös idők növénye.
Most megint jókor van, mert a Pennyben 99 ft lesz kilója, így megéri kipróbálni.
Az eltétele egyszerű. A torzsánál négybe vágom, de egyben marad. az én vödrömbe 4 darab fért el egymás mellé állítva. Mint a kovászos uborkára, egy adag sós levet forralok, lehűtöm egész langyosra, és ráöntöm, szórók rá magokat, ki mit szeret: Egészbors, köménymag, koreánder..../
Egy tiszta ruhával beborítom, és egy tányérba nehezéket téve lenyomatom /Kövek/. A víz jó három újnyira felette legyen. Az egészet letakarva a lakás meleg részén hagyom. Néha megnézem, és mint a savanyú káposztánál, ha forrni kezd, az alsó ruával leszedem a csúnya habos fölös részt, a ruhát kimosva, visszarakom rá... még egy kis sós vizet teszek rá, ha nem eléggé savanyodik. Ez izlés dolga is. A lé föltétlen elfedje!
Fonnyadtnak néz kimajd, mégis ropogós marad. Kenyér nem kell rá, mert akkor kovász ízű lesz. én az uborkánál sem teszek. Nyugi szépen megsavanyodik.
Nekem izlik....
Ha nem értesz valamit, kérdezz!
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Forest 2011.12.06. 21:27:49
evimami 2011.12.06. 22:42:19
Forest 2011.12.07. 11:47:26