Dédike

:)

Kommentek:

  • margit2: BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT! :-) (2015.05.11. 08:34) 2015 jan. 19
  • Aloha3: :-( Nyugodjon békében! További szép estét, jó hetet kívánok neked Dédike! :-) (2015.01.19. 18:50) 2015 január 12
  • Dédike: Igen, mindenki siratja a régit. Ez nem egy jó konstrukció! (2015.01.11. 03:01) 2015. I. 2.
  • Turmixoló: Majd mennek ismét. Így év végére nagyon letud amortizálódni az ember, mindent jobban a szívére ves... (2015.01.03. 16:56) XII,29.
  • ToPa: :) Hát földrajzilag itthon épp.. Blogilag: lucikaya.blogspot.hu/ meg itt.. De ott vagyok mondj... (2014.12.31. 11:22) XII. 28. VASÁRNAP.

Látogatók:

***
Flag Counter

Címkék

2011.12.06. 16:06 pitypangoss

Na a kínai kel:
A TV-ben láttam egy kóreai gasztróműsorban, és elgondolkotatott, hogy mi miért is nem alkalmazzuk. Nálunk nehezen termeszthető, nekem rögtön felmagzik, és nem borul be. Hűvös idők növénye.
Most megint jókor van, mert a Pennyben 99 ft lesz kilója, így megéri kipróbálni.
Az eltétele egyszerű. A torzsánál négybe vágom, de egyben marad. az én vödrömbe 4 darab fért el egymás mellé állítva. Mint a kovászos uborkára, egy adag sós levet forralok, lehűtöm egész langyosra, és ráöntöm, szórók rá magokat, ki mit szeret: Egészbors, köménymag, koreánder..../
Egy tiszta ruhával beborítom, és egy tányérba nehezéket téve lenyomatom /Kövek/. A víz jó három újnyira felette legyen. Az egészet letakarva a lakás meleg részén hagyom. Néha megnézem, és mint a savanyú káposztánál, ha forrni kezd, az alsó ruával leszedem a csúnya habos fölös részt, a ruhát kimosva, visszarakom rá... még egy kis sós vizet teszek rá, ha nem eléggé savanyodik. Ez izlés dolga is. A lé föltétlen elfedje!
Fonnyadtnak néz kimajd, mégis ropogós marad. Kenyér nem kell rá, mert akkor kovász ízű lesz. én az uborkánál sem teszek. Nyugi szépen megsavanyodik.

Nekem izlik....

Ha nem értesz valamit, kérdezz!

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://evimamika.blog.hu/api/trackback/id/tr816018891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Forest 2011.12.06. 21:27:49

Ez nem is igényel sok időt, mennyi idő kell neki amíg fogyaszthatóvá savanyodik? Ki fogom próbálni.

evimami 2011.12.06. 22:42:19

Attól függ milyen melegen van. egy-két hét. Sok szerencsét hozzá! És jó étvágyat.

Forest 2011.12.07. 11:47:26

Köszönöm szépen. Jó Mikulásozást, érezd jól magad.
süti beállítások módosítása