Hát itt van!
Búvár Kúndként bevettem magam a romhalmazba, és sikerül megtálalnom nektek a receptet.
Vasutas szeletként kaptam, de nekem a habos jobban tetszik.
25dkg kristálycukor
4 tojás sárgája
15dkg margarin
Ezeket jól kikeverjük, majd hozzá adunk:
30dkg liszt és
1 csomag sütőpór keverékét felváltva
2dcl tejjel
A simára kevert masszát két részre osztom. Az egyik marad sárgán, de vanília aroma és citrom vagy narancshéj kerül bele.
A másik felébe ízlés szerint minél sötétebb kakaó +egy pici tej, mivel a kakaó sűrít. A vajazott lisztezett közepes tepsibe kanállal váltva rakom, hogy márványos legyen és 90%-ig megsütöm. Közbe gőz fölött a tojásfehérjéket 25dkg kristálycukorral kemény habbá verem.
A majdnem készre sült /tűpróba/ tésztára valamilyen lekvárt kenek, rásimítom a habot, és csökkentett hővel készre sütöm. Még melegen szóróm meg tiszta kakaóval. Vizes késsel szeletelhető.
A maradék t fehérje hozzáadásával magasabb a hab. Nekem most nem volt.
Jó étvágyat hozzá DÉDIKE.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Dédike 2008.11.09. 21:24:53
Kati 2008.11.10. 07:02:07
margit2 2008.11.10. 17:39:09